Συχνές ερωτήσεις

Για να συμμετέχετε σε ένα ομαδικό μάθημα δεν χρειάζεται να έχετε ντάμα ή καβαλιέρο. Κατά τη διάρκεια της ώρας εναλλάσσουμε συνεχώς τα ζευγάρια, διότι μέρος της διδασκαλίας αποτελεί η ικανότητα να προαρμόζεται κανείς σε διαφορετικούς παρτεναίρ. Επίσης, στα ομαδικά μαθήματα όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως φύλλου, δουλεύουν και τους δύο ρόλους. Ιδιαίτερα μαθήματα γίνονται και ατομικά και σε ζευγάρια. Περισσότερα για τη μέθοδο διδασκαλίας μας μπορείτε να δείτε εδώ.

Κανένα ρόλο. Το tango είναι ένας κοινωνικός χορός που χορεύεται από ανθρώπους κάθε ηλικίας και δεν απαιτείται καλή φυσική κατάσταση προκειμένου να χορέψει κανείς. Παρόλα αυτά, αν αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα μυοσκελετικά προβλήματα (π.χ. προβλήματα στη μέση ή στα γόνατα), καλό είναι να μας ενημερώσετε.

Προτιμήστε άνετα και ελαφριά ρούχα, τα οποία να μην εμποδίζουν τις κινήσεις σας και να μην σας ζεσταίνουν. Όσον αφορά τα παπούτσια, τα αθλητικά και γενικά τα παπούτσια με σόλα που δεν γλιστράει, δεν ενδείκνυνται. Προτιμήστε παπούτσια με λεία και ιδανικά, δερμάτινη σόλα. Ειδικά για τις ντάμες, δεν είναι απαραίτητο να φορέσετε παπούτσια με ψηλό τακούνι, όμως είναι καλό να είναι σταθερό στο πόδι σας. Αποφύγετε mules, σαγιονάρες, σανδάλια κλπ.

Τα πρώτα τμήματα αρχαρίων ξεκινούν στα μέσα του Σεπτέμβρη. Στη διάρκεια της χρονιάς δημιουργούνται συνεχώς νέα τμήματα. Σε όλα τα αρχάρια τμήματα οι πρώτες δύο εβδομάδες μαθημάτων είναι δωρεάν. Περισότερες πληροφορίες για την έναρξη νέων τμημάτων μπορείτε να δείτε εδώ.

Τα μαθήματα ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου για τους προχωρημένους και στις 15 Σεπτεμβρίου για τους αρχάριους. Συνεχίζονται μέχρι τις 31 Ιουλίου. Όλο τον Ιούλιο, τα μαθήματα παίρνουν σεμιναριακή μορφή, με συγκεριμένη θεματολογία, ενώ υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς παραπάνω από ένα τμήματα.

Κάθε δεύτερη Παρασκευή διοργανώνουμε Practica στο χώρο της σχολής. Η Practica είναι ανοιχτή σε μαθητές της σχολής, αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να χορέψει μαζί μας. Επίσης, διοργανώνουμε έκτακτες milongas σε χώρους εκτός της σχολής. Περισσότερες πληροφορίες για την Practica μπορείτε να δείτε εδώ.

Όχι. Στο Χοροτρόπιο δεν διοργανώνουμε μαθητικές παραστάσεις. Έχουμε δημιοργήσει όμως, μέσα από τα τμήματα της χορογραφίας, την ερασιτεχνική χορευτική ομάδα “Mala Junta” η οποία αποτελείται από μαθητές της σχολής. Η ομάδα χορεύει σε εκδηλώσεις (π.χ. milongas) που διοργανώνει η σχολή, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις όπως π.χ. το Athens Retro Festival. Επίσης συμμετείχε στην τελευταία παράσταση της επαγγελματικής ομάδας T4Tango.