Μέθοδος <Χ>

Διδάσκουμε tango από το 2002. Η έμφυτη "ανησυχία" μας και η προσπάθειά μας να εξελίσσουμε συνεχώς τη διδασκαλία μας, μας οδηγούν στο να τροποποιούμε συνεχώς τον τρόπο που διδάσκουμε καθώς και τη δομή των μαθημάτων μας. Η πολύχρονη εμπειρία μας αλλά και ο μεγάλος αριθμός μαθητών που έχει περάσει από το Χοροτρόπιο, μας δίνουν την αυτοπεποίθηση να είμαστε τολμηροί και καινοτόμοι στον τρόπο που διδάσκουμε.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια συνεχώς αυξανόμενη τάση στην παγκόσμια κοινότητα του tango, οι ρόλοι των leaders και των followers να μην ταυτίζονται πια με το φύλο. Διακρίνοντας τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει στη διδασκαλία του tango μια τέτοια προσέγγιση, αποφασίσαμε πριν από δύο χρόνια να την εφαρμόσουμε στα μαθήματά μας.

Ξεκινώντας από το πρώτο τους μάθημα, όλοι μας οι μαθητές διδάσκονται πλέον και τους δύο ρόλους, των leaders και των followers. Οι νέοι tangueros μαθαίνουν να χορεύουν πιο γρήγορα και πιο σωστά γιατί ...

... μπαίνοντας ο ένας στη θέση του άλλου μαθαίνουν πολύ πιο γρήγορα να επικοινωνούν μεταξύ τους και κατανοούν τι περιμένει ο/η παρτενέρ τους από τους ίδιους.

... δουλεύοντας τα βήματα και την τεχνική και των leaders και των followers προετοιμάζονται νωρίτερα για πιο δύσκολες και περίπλοκες κινήσεις.

Επιπλέον, γνωρίζοντας και τους δύο ρόλους...

... μπορούν να κάνουν εξάσκηση και να χορέψουν με οποιονδήποτε, σε οποιονδήποτε ρόλο σε ένα μάθημα, μια practica ή μια milonga, ανεξάρτητα από την αναλογία ανδρών/γυναικών.

... αν στο μέλλον αποφασίσουν να ασχοληθούν με τη διδασκαλία ήδη θα μπορούν να χορέψουν σαν leaders και followers, κάτι που είναι απαραίτητο στον δάσκαλο του tango.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τη μέθοδό μας, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή σε κάποιο από τα ομαδικά μας μαθήματα. Ξεκινάμε νέα γκρουπ κάθε δύο μήνες, με μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο τριων εβδομάδων έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε αν σας ταιριάζει ο τρόπος διδασκαλίας μας.

Ένα νέο τμήμα αρχαρίων θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ!

Εάν είστε φοιτητής δηλώστε συμμετοχή στη φοιτητική ομάδα και επωφεληθείτε από τα πολύ χαμηλά δίδακτρα! Περισσότερες πληροφορίες εδώ!